Emotional Release Methode

Emotional Release Methode

Met de Emotional Release Methode (ERM) leer je de colonhydrotherapie benaderen op een holistische manier. Dat heeft een veel diepgaandere reiniging in zich dan enkel het toepassen van een techniek.
ERM gaat uit van het gegeven dat 90% van lichamelijke klachten voortkomt uit vastzittende emoties in de darmen (onderzoek Harvard Medical School, USA, 2013). Elk gebied in de dikke darm reflecteert een orgaan en op een orgaan zit een emotie. Zo zit bijvoorbeeld rechts boven in de darm het reflectiepunt van de lever. De emotie die daar vast kan zitten is 'iets op je lever hebben', of boosheid. Om deze emoties los te krijgen, de spanning in het buikgebied op te lossen, gebruikt Coventina de Life Coaching technieken uit het Neuro Associative Conditioning model (NAC-model). Dit model is ontwikkeld door Anthony Robbins.

In de opleiding leer je deze technieken kennen, ermee oefenen en ze gebruiken tijdens een darmspoeling. Door de juiste vragen te stellen kun je de emotionele blokkade raken, waardoor het proces van loslaten tijdens de spoeling enorm bevorderd wordt. Met als gevolg dat lichaam en geest een goede reiniging kunnen ervaren. Om ERM goed aan te leren is vooral de therapeutische houding van groot belang en daaraan wordt dan ook veel aandacht geschonken.